GO
en-USnb-NO
Årets Svalbard-sommer er den varmeste siden målingene startet
28. september 2020 Gjennomsnittstemperaturen for juni, juli og august på Svalbard lufthavn ble 7,2 grader, noe som er 3 grader over normalen, og 0,5 grader over den gamle sommerrekorden fra 2015. For Svalbard lufthavn er det utarbeidet en måleserie som går helt tilbake til 1899. Årets sommer er ekstrem. Den føyer seg inn i rekken av varme somre de siste 20 til 30 årene, og skiller seg helt ut fra de foregående...

Les mer

Gode nyheter fra fjellreven i Varanger
24. september 2020

Det var fem hi med bekreftet yngling i sommer, til tross for lite smågnagere. Tre befant seg i den østlige halvdelen av halvøya og to lenger vest. Det er sannsynlig at det var noen steder med noen gjenværende lemmen, siden det ble funnet ganske mange rester av lemmen på minst et hi.

Les mer

Den årlige vegetasjonsovervåkingen på Svalbard er gjennomført
24. september 2020

Takket være lokale krefter allerede på Svalbard og Ingrid som reiste opp, ble den årlige vegetasjonsovervåkningen på Svalbard vellykket gjennomført til tross for reiserestriksjoner grunnet covid-19.

Les mer

På labben med Forskningsdagene 2020
22. september 2020

I denne episoden blir vi med COAT-forskerne Eeva Soininen og Dorothee Ehrich ved Framsenteret og UiT Norges arktiske universitet som forsker på lemmen og klimaforandringer ut på vidda.

Les mer

Søk