GO
en-USnb-NO
20.12.2019

NY! COAT HISTORIE

Varangerhalvøya og spesielt Svalbard-regionen ligger i et av områdene på jorda der klimaendringene nå er de største. En sentral komponent i COAT er etableringen av nye fullverdige værstasjoner. Det gir forskerne nye muligheter til å oppdage og forstå konsekvensene av klimaendringene for de terrestriske økosystemer på Arktisk tundra. Slik kunnskap ...

Les mer

13.12.2019

COAT forskere vinner den første Fægriprisen

COAT forskere Ole Petter Laksforsmo Vindstad og Jane Uhd Jepsen har vunnet den første Fægriprisen for en artikkel om bjørkemålere i det populærvitenskapelige tidsskriftet Naturen.

Les mer

06.12.2019

NY! COAT HISTORIE

Liten frostmåler ( Operophtera brumata ) er en sørlig bjørkemålerart som hadde sitt første store utbrudd i fjellbjørkeksogen i Øst-Finnmark rundt 2005. I 2018 og 2019 har det også kommet mange rapporter om høye tettheter av liten frostmåler på vierkratt øst for Vadsø. For å vurdere om disse utbruddene kan spre seg helt inn på den lavarktiske buskt...

Les mer

08.11.2019

Overtakelse av Skoarrojohka feltstasjon - Varangerhalvøya

Tirsdag 5. november nådde COAT en ny milepæl, da vi i Varanger overtok en ny feltstasjon som er bygget ved Skoarrojohka, noen kilometer vest for Bergebyvannet i Nesseby kommune.

Les mer

17.10.2019

Besøk hos COAT sitt søsterobservatorium

COAT sitt søsterobservatorium «Yamal Ecosystem Studies» organiserte i september en workshop i regi av det sirkumpolare forskernettverket « Herbivory Network ». COAT forskerne Dorothee Ehrich og Eeva Soininen deltok på workshopen.

Les mer

17.10.2019

Populærvitenskapelig formidling fra COAT

COAT-leder Rolf A. Ims har nylig utgitt barneboka «Lemen» sammen med forfatter Kirsti Blom. Boka er den tiende i «Polarserien» til forlaget Cappelen Damm som også COAT-forskerne Eva Fuglei, Åshild Pedersen og Ingunn Tombre har gitt bidrag til tidligere.

Les mer

08.10.2019

Implementering av forskningsinfrastruktur – oppdatering fra COAT Svalbard

COAT Svalbard har nå implementert og operasjonalisert flere typer forskningsinfrastruktur i kjerneområdene på Nordenskiöld Land og på Brøggerhalvøya.

Les mer

27.09.2019

Nye vegetasjonsbur på Varangerhalvøya

I sommer har COAT etablert flere vegetasjonsbur på Varangerhalvøya for å bedre forstå hvordan smågnagere forandrer vegetasjon.

Les mer

26.09.2019

Vellykket COAT deltakelse på forskningsdagene

COAT deltok med opplegg både på skoledagen den 19. september og på "Utforsk UiT" (familiedag) den 22. september i forbindelse med årets forskningsdager i Tromsø. Vi ser oss svært fornøyde med antallet besøkende, 360 elever på skoledagen og 1700 personer på "Utforsk UiT". Tilbakemeldingene på oppleggene våre har også vært gode og vi tar sikte på å ...

Les mer

04.09.2019

COAT på Forskningsdagene i Tromsø

COAT skal bidra på årets Forskningsdager! De går av stabelen over hele landet 18.-29. september , se Forskningsdagene 2019 sin nettside for fullt program. COAT vil bidra med to opplegg. Et opplegg basert på viltkamerabildene våre for skoleklasser som kommer til Universitetet i Tromsø (UiT) sin campus på  skoledagen torsdag den 19. september.  O...

Les mer