GO
en-USnb-NO
Klassifisering av viltkamerabilder ved hjelp av kunstig intelligens
18. oktober 2023 Viltkamera er blitt et populært verktøy i naturforskning. I COAT har vi blant annet utviklet en egen metode for å overvåke små pattedyr som mus og lemen med kamera. Dette har store fordeler ved at det skaffer viktig informasjon om dyrene på en effektivt måte uten å påvirke dem i det hele tatt. Det har imidlertid også utfordringer. Fram til nå har forskere sitter å blad gjennom hundre tusenvis...

Les mer

COAT informasjonsskjerm lansert på Vadsø bibliotek
13. oktober 2023

I går lanserte vi vår infoskjerm på biblioteket i Vadsø. Ordfører i Vadsø Wenche Pedersen og leder av COAT Rolf A. Ims holdt hvert sitt innlegg. Til sammen var vi 31 stykker, blant disse var noen av COAT’s forskere som svarte på spørsmål om COAT’s forskning og overvåking.

Les mer

Hubehytta – ferdig oppusset
10. oktober 2023

Arbeidet med renovering og utvidelse av Hubehytta ble i løpet av siste halvdel av august sluttført. Hytta er nå utvidet med 8m², det gamle lagerrommet er gjort om til soverom og hytta er blitt isolert og vindtett. I tillegg ble det i fjor høst satt opp et uthus der. Med denne oppgraderingen er Hubehytta nå en langt bedre og mer praktisk feltstasjon enn den var tidligere.

Les mer

Skru på utelyset og se opp!
4. oktober 2023

Bjørkemålere er insekter med såkalt holometabol livssyklus, også kjent som «fullstendig forvandling». Dette innebærer at målerlarvene (lauvmakken) som spiser på bjørka om sommeren utvikler seg til voksne sommerfugler i løpet av høsten. De voksne målerne flyr nå, Og COAT’s forskere følger med! 

Les mer

Søk